Фонтанът с пеликаните в Пловдив бликна в синьо, фотоконкурс подкрепя борбата с трафика на хора

Инициативата „Синьо сърце“ е посветена на Международния ден за борба с трафика на хора – 30 юли

Водата в емблематичния фонтан с пеликаните пред сградата на общинската администрация на пл. „Стефан Стамболов“ 1 беше оцветена в син цвят, символ на кампанията „Синьо сърце“, а доброволци в непосредствена близост разпространяваха информационни материали по темата – брошури, стикери, плакати, балони и др. Инициативата е на Местната комиси за борба с трафика на хора и е подкрепена отр Община Пловдив.

Местната комисия и Български Червен кръст – Пловдив предоставя възможност за включване и на всички, които не могат лично да подкрепят инициативата, но желаят да се присъединят. За целта във фейсбук е изработена специална рамка с инициалите на кампанията, която всеки желаещ може да постави на профилната си снимка в знак на солидарност.

Тези, които искат да се изявят и да покажат своята креативност и умения, могат да го направят до 2 август във фотоконкурс на тема: „30 юли – Международен ден за борба с трафика на хора“.

Необходимо е да публикуват своя снимка със скръстени под формата на сърце ръце, придружена с хаштаг #синьосърцепловдив. Условията и начина за участие са описани във фейсбук страниците на организаторите.

За поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора в Пловдив, съвместно с Български Червен кръст – Пловдив се присъединиха към глобалната инициатива „Синьо сърце“ („Blue Heart Campaign”), организирана по случай отбелязването на 30 юли – Международния ден за борба с трафика на хора.

Ежегодно, кампанията предвижда предприемането на различни превантивни дейности, включващи разнообразни инструменти за въздействие

върху обществеността, включително и чрез интернет, които целят да се повиши разпознаваемостта по проблема.

1 2

Подобни статии

Top