Форд Фокус налетя на трима полицаи в Барселона, убиха един от терористите - DC news

Форд Фокус налетя на трима полицаи в Барселона, убиха един от терористите

Форд фокус налетя на полицаи в Барселона

Автомобил налетя на трима полицаи в Барселона,

съобщи телевизионния канал RTVE, позовавайки се на свои източници. Новината бе потвърдена и от други медии. Те уточняват, че инцидентът е станал след като служителите на реда са се опитали да спрат колата за проверка. Шофьорът обаче не спрял. След това пътниците на белия автомобил Форд Фокус излезли от колата, стреляйки по полицаите и избягали от мястото.

Инцидентът станал на бул. „Диагонал“ на един от контролните полицейски пунктове. Засега няма яснота дали произшествието има нещо общо с терористичния акт на ул. „Рамбла“, предава сайтът на списание El Economista.

Стрелбата по полицаи е станала в близост до търговския център, където по-рано терорист се вряза в тълпата и уби 13 души. По последни данни броят на ранените вече достига 64, съобщава La Vanguardia.

Терор в Барселона! Поне 13 са загиналите! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Има информация за още един полицай, ударен от кола, чийто водач е задържан.

Междувременно стана ясно, че поне един от терористите е убит при престрелка с полицията в община Сан Жуст Десверн, съобщи вестник La Vanguardia. Името на застреляния терорист не се назовава. Според изданието още един престъпник се издирва.

Арестуван е и единият от заподозрените в терористичния акт. Според испанския телевизионен канал RTVE това е собственикът на фургона Дрис Укабир. Испанският Newsweek пък публикува в туитър профила си видеозапис, от който се вижда как полицаи отвеждат човек. Изданието също потвърждава за задържането на Укабир.

Междувременно испанския канал ТV3 съобщи, че полицията е намерила втори микробус, за който се предполага, че е на терористите от Барселона. Той е открит в град Вик, който се намира на 64 километра от Барселона.

Превод: DCNEWS
Снимка: ТАСС

Подобни статии

Top