„Форест гъмп“ оглави Топ 10 на най-често гледаните филми

"Форест гъмп" оглави Топ 10 на най-често гледаните филми

Съставиха класация на най-често гледаните филми

Потребителите на американския сайт ranker.com, специализиран във всевъможни рейтинги, съставиха класация на най-често гледаните филми. Тъй като основната аудитория на сайта живее в САЩ, всички те се оказаха американски продукции. Но пък по-голямата част от тях вече са класика в киното.

Според гласувалите 26 хиляди души първите две места са за филми на Робърт Земекис. Списъкът оглавява „Форест Гъмп“, а на второ място е „Завръщане в бъдещето“. Двете части на „Междузвездни войни“ на Джордж Лукас – „Нова надежда“ и „Империята отвръща на удара“ са на трето и пето място. Между тях, на четвъто място е – мелодрамата на Роб Райнър „Принцесата булка“.

Шесто място в рейтинга заема „Изкуплението Шоушенк“ на  Франк Дарабонт, седмо е за „Джурасик парк“ на Стивън Спилбърг. Още един знаменит филм на Спилбърг – „Индиана Джоунс: Похитителите на изчезналия кивот“ се нарежда на осмо място. Десятката затварят „Почивният ден на Ферис Бюълър“ и „Умирай трудно“ на Джон Мактиърнън.

В класацията намират място сто кинопродукции, като последен в нея е блокбастърът „Карибски пирати: Сандъкът на мъртвеца.“ Гласуването обаче не е прекратено, така че ситуацията може да се промени.

Източник: Российская газета
Превод: DCNEWS

Подобни статии

Top