Форум "Бизнесът и професионалното образование" в Тракия икономическа зона - DC news

Форум „Бизнесът и професионалното образование“ в Тракия икономическа зона

По време на форума ще бъдат обсъдени 4 пилотни проекта за гимназии в Пловдивска област

Форум „Бизнесът и професионалното образование“ ще се проведе днес в Тракия икономическа зона. На него ще бъдат обсъдени 4 пилотни проекта за гимназии в Пловдивска област, съобщиха организаторите.

Проектите засягат професионалните гимназии по машиностроене в Пловдив, по селско стопанство в Куклен, по жп транспорт „Христо Смирненски“ в Карлово и превръщането на основното училище в с. Бенковски в средно училище със специалности за нуждите на бизнеса.

Припомняме, че 22 фирми от Тракия икономическа зона /ТИЗ/ вече подкрепиха Хартата за въглеродна неутралност на зоната. ТИЗ е първото индустриално обединение на предприятия в Европа с фокус върху намаляване на въглеродните емисии.

Форумът ще се проведе в TEZ Event Center край Пловдив от 11.00 до 12.00 часа.

Поканени са зам.-министърът на транспорта и съобщенията в служебното правителство инж. Красимир Папукчийски, както и доц. д-р Пламен Славов – заместник-министър на културата. Покани са отправени също към зам.-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики в Пловдив Стефан Стоянов, кметовете на Куклен – Мария Белчева и на община „Марица“ – Димитър Иванов. Сред поканените са също началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова, директорите на четирите училища, а също и деканът на Техническия факултет на УХТ доц. д-р Таня Титова-Костуркова.

Във форума ще участват директорът на ТИЗ инж. Пламен Панчев, представители на фирмите Schneider Electric, EVN, Пиерер & Макском Мобилити, Либхер-Хаусгерете Марица, Милара Интернешънъл, БТЛ Индъстрийз и Интерлинк Груп.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top