Форум обсъди в Пловдив професията "Младежки работник" - DC news

Форум обсъди в Пловдив професията „Младежки работник“

На кръгла маса бе проведена дискусия какви да са качествата на младежкия работник

Последна кръгла маса преди стартиране на обучението за младежки работници проведе сдружение „Национална асоциация за развитие и подкрепа“ в Пловдив снощи. Събитието е част от проект „Младежки работници в действие“, финансиран от Министерство на младежта и спорта.

Темата на кръглата маса беше “Професията „Младежки работник“ и експертите, назначени по проекта, запознаха присъстващите с основните задължения и отговорности на тази професия.

Участниците в събитието обсъдиха какви качества трябва да притежава един младежки работник и какви етични и професионални норми трябва да спазва при работата си с младите хора.

Кръглата маса завърши с ролеви игри и дискусии. Младежите бяха разделени на групи и дискутираха специално разработени по темата казуси за намиране на практически решения на конкретни проблеми.

Все още има няколко свободни места за обучението за младежки работници, което ще стартира на 18 септември от 18:00 часа и ще бъде с продължителност от 20 учебни часа. В него, с цел повишаване квалификацията за работа с младежи, ще могат да се включат 15 младежки работници, младежки лидери или други млади хора на възраст от 15 до 29 години.

Обучението ще бъде проведено от експерт в сферата на младежката работа, обучен и сертифициран от Съвета на Европа, а всички успешно преминали през заложените модули ще получат сертификат за придобитите компетенции.

За повече информация и записвания за обучението: narp.plovdiv@gmail.com

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top