Фотографка от Раковски с награда от престижен фотоконкурс (СНИМКИ)

„Angel“ на  Дея Илиева от Раковски с отличие на международен фото-форум

В началото на месец юли 2018 фотографката от Раковски Дея Илиева взе участие на 5-ти Международен фото салон Пловдив 2018.  Петчленно жури от двама българи и трима чужденци, в рамките на три дни отличи най-високо творбите на 105 фотографи от 36 държави избрани из между 944 фотографии на 282 участника от 49 страни.

Българската фотография се представи достойно с 27 фототворци. Участието на Дея в раздел Портрет и голо тяло бе в селекцията с награда от PSA. Фотографията носи името “Angel“ и се стреми към едно ново и различно възприятие на портретната фотография.

Изложбата на 5-ти Международен фото салон Пловдив 2018 ще да бъде изложена до 15 юли на Площад Централен в Пловдив.

Дея Илиева е родена в Раковски на 10 март 1986 г. и прекарва голяма част от детството си в родния си град. За първи път се докосва до магията на фотографията, когато е едва на 7 години. В една Aрm игра открива кутия със снимки направени от  дядо ú Цаньо Цанев – художник от Раковски. Фотографиите с красиви композиции и образи пленяват малкото момиче, с непринуденост и абсолютна истинност. Оттогава досега фотографията е любимата игра на Дея.

„Обичам да рисувам със светлина, без значение дали ще ми бъде заплатено или не. Именно поради тази причина се опитвам да бягам от „законите“ във фотографията, стремя се да открия моя представа за образите и това ме прави свободна. Харесва ми репортажната и портретната фотография и начина на нейното създаване – с много уникални моменти, уловени без манипулация.“, споделя Дея.

През миналата година фотографката издава малък албум със селекция на заснетите в рамките на 5 години творби.

Подобни статии

Top