Фотоизложба „Андрей Даниел – последните седем години“ гостува на Plovdiv Jazz Fest

Ще е на разположение на пловдивчани само 4 дни

Фотоизложба „Андрей Даниел – последните седем години“ ще гостува в Пловдив 4 дни – от днес до 8.11 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Тази изложба е опит за кратък репортажен разказ с визуални акценти от последните седем години на големия художник, преподавател и мъдрец проф. Андрей Даниел (1952 – 2020).

Имахме щастието да се виждаме по-често по различни поводи в тези последни негови години освен заради приятелството, но и във връзка с нашия сайт и фондация „Въпреки“. Разговорите и срещите ни бяха свързани с подготовката и откриванията на негови изложби, както и на учениците му, на които изключително държеше„, споделят организаторите от „Въпреки“.

Обикновено говорим за първите седем години в живота на един човек. Но тук снимките показват някои моменти от последните седем – също важни и магични от земния му път. В тях за Андрей имаше много положителни емоции – признания, работа в Академията в София и филиала в Бургас, но и тежко боледуване. Но той не се предаде на болестта и работеше, и преподаваше до края и беше щастлив. Защото твърдеше и вярваше, че хората на изкуството трябва да синтезират смисъл.

И ако не се научим да измисляме смисъл, да синтезираме за себе си и за околните, за много големи групи хора смисъл, то това съществуване ще бъде по-скоро някакъв вид вегетация”, каза в разговор с нас за сайта ни Андрей Даниел. А аз имах удоволствието и шанса през тези години да снимам някои събития от живота на художника. Предлагам и вие да се докоснете до тях и дано усетите през изображението неговата емоция и мисъл„, разказва Стефан Джамбазов.

Проектът на фондация „Въпреки“ е подкрепен от НФ „Култура“. Партньор е Блу ЕМ, организатор и носител  на марката на Plovdiv Jazz Fest. Фотоизложбата е част от Програмата на Plovdiv Jazz Fest 2020.

Подобни статии

Top