Фотоизложба на обредни хлябове в Асеновград

Хлябът е душата на България

С фотоизложбата на обредни хлябове и традиции от регион Тракия „Добре дошли в България” ще започнат тържествата по случай Деня на храбростта и българската армия и Гергьовден – 6 май.

Изложбата ще бъде открита днес от 17:30 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски”.

Магията на българските обредни хлябове е представена в пътуваща фотоизложба, която Община Хисаря печели като проект по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018”.

Целта на изложбата „Добре дошли в България” е да се утвърди позитивния образ на страната чрез гостоприемство, култура и традиции.

Тя е и покана към европейските делегати да опитат автентичния български вкус и се докоснат до запазените традиции в малките общности на страната.

Тук под топлото слънце на Тракия, в подножието на мистичната Средна гора, край минералните извори на Хисаря е царството на дъхавите топли пити, богато украсени с древни символи за здраве и берекет. Хлябът е душата на България, нейната същност и посока. Където и да се намираме по света, хлябът е кодът, който ни свързва. Това е най-вкусния спомен от детските години, който всеки българин носи в сърцето си и предава на своите деца. Затова посрещаме всеки гост с хляб и сол!

Подобни статии

Top