Фотоизложба на Римския стадион показва "20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив" - DC news

Фотоизложба на Римския стадион показва „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“

Фотоизложба на Римския стадион показва забележителни кадри на едни от най-успешните фотожурналисти на България от началото на 21 век

Специален акцент в колекцията е участието на пловдивските фотографи през годините

От 18 часа на пл. Римски стадион в Пловдив ще бъде открита юбилейната фотографска изложба „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“.

Снимките от „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“ са малка част от огромната колекция с репортажна фотография, която фондация „БГ ПРЕС ФОТО“ събра през годините от 2002 до сега. В нея са включени близо 300 фотографии, които представят работата на едни от най-успешните фотожурналисти на България от началото на 21 век.

Фотографиите са от категориите за участие в конкурса: Политическа, социална, портрет, култура и традиции, спорт, военна фотография, природа и околно среда.

Специален акцент в тази подбрана колекция е участието на пловдивските фотографи през годините в най-авторитетния и продължителен конкурс за репортажна фотография в България.

Ще видите снимки от пловдивските майстори на камерата Неделиян Нешев, Стоян Илиев, Евгени Цветков, Слави Калинов, Милан Христев, Атанас Кънев, Анастас Търпанов, Тихомир Пенов и др.

Изложбата „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“ е част от програмата на Есенен салон на изкуствата и се реализира благодарение на финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Изложбата може да бъде разгледана от 11 до 30 октомври.

 

Подобни статии

Top