Фотоизложбата „110 години Ботев Пловдив" ще разкаже визуално пътя на вековния отбор - DC news

Фотоизложбата „110 години Ботев Пловдив“ ще разкаже визуално пътя на вековния отбор

Навръх Трети март Галерия „Капана“ в Пловдив отваря врати, за да представи на публиката 110 кадъра от историята на най-стария футболен клуб в България

Навръх Националния празник на Република България – 3-ти март, Галерия „Капана“ в Пловдив отваря врати, за да представи на публиката 110 кадъра от историята на Ботев (Пловдив).

Изложбата се организира съвместно от ПФК Ботев Пловдив и Сдружение „ПФК БОТЕВ“ и е първото официално събитие от поредицата чествания за 110-годишнината на клуба.

Фотографиите показват знакови моменти от пътя на израстване на Ботев през годините на жълто-черната мечта. Път, по който са вървели легендарни футболисти, път, който невинаги е бил безоблачен, по-скоро точно обратното –  бил е трънлив, но за сметка на това и изпълнен с толкова гордост. Път, по който поколения играчи са оставяли частица от себе си. Интересните и любопитни кадри включват знаменателни моменти от паметни международни мачове през годините срещу европейски футболни колоси като Барселона, Байерн (Мюнхен) и Атлетико (Мадрид), избрани моменти от дългогодишни футболни съперничества у нас и моменти на жълто-черен триумф.

Откриването на изложбата, чийто водещ ще бъде известният спортен коментатор Валери Станков, а куратор – един от най-титулуваните български фотографи – пловдивчанинът Минко Михайлов, ще се случи на националния празник в 10:00 ч., а на него ще присъстват само получили покани лица. На официалното откриване са поканени представители на местната и държавната власт, общественици, ветерани, представители на останалите пловдивски футболни клубове -Локомотив, Марица и Спартак, както и столичните Левски и Славия. Предвижда се ветераните на клуба да бъдат отличени със специални призове. Поканени са ветерани от 50-те и 60 -те и 70-те години на миналия век, както и, разбира се, всеобщите любимци от  магическото поколение от 80-те години.

Изложените фотографии, по-голямата част от които са черно-бели, са предоставени на Инициативния комитет на Сдружението от: архива на  БТА, Румен Минков, „Старт фото“, „Ботев Медия“, „Ирландски фото архив‘‘ и фотографите Агоп Арисян, Бончук Андонов, Тодор Даскалов, Любомир Аргиров, Теодор Караколев и Боян Ботев и др. Някои от включените в изложбата кадри ще бъдат показани за първи път пред обществеността.

Два часа по-късно, в 12:00 ч., вратите ще бъдат отворени за всички граждани.

По време на  изложбата под формата на видео ще бъдат показвани и участващите детски рисунки от проведения конкурс за детска рисунка.

Подобни статии

Top