Френска музика ще звучи на Южната тераса на ДК „Борис Христов“ тази вечер

Концертът е част от 18-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” – Пловдив 2021

Френски музиканти ще акомпанират днес на български таланти в рамките на 18-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен „Златен ключ” – Пловдив 2021. Концертът ще започне в 19.00 ч. на Южната тераса на ДК „Борис Христов“.

Той ще бъде открит от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов и отново ще зазвучи химна на това събитие – песента „Шан-з-Елизе”, в специална джазирана версия, в едно различно изпълнение на Кристина Карабельова и „Талантите на Франция” дует “Jessandwest”.

На този Фестивал най-малката участничка Ния Нейкова, която е само на 9 години, ще пее  за „Живота в розово”. Публиката ще може да се наслади на впечатляващи и завладяващи изпълнения на звездата с опит Ива Ичевска, на талантливите Йоана Ташева, която е на 10 години, на Георги Нейков на 18 години и Кристиан Павлов на 15 години и още таланти, възпитаници на Арт Войс Център, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, много интересен съвременен аранжимент.

В концерта ще вземат участие българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, като Марина Спасова, Надежда Димова и Йосиф Бъмбин. Юристи, фармацевти лекари. Те вече са с професии далеч от музиката, но остават в плен на френския шансон.

Талантливата Венета Павлова от ЕГ „Иван Вазов” ще рисува на сцената, вдъхновена от изпълненията на участниците и мечтата за обучение по специалността в реномиран френски университет.

Подобни статии

Top