Футболът у нас се завръща с фенове по стадионите!

Бойко Борисов разпореди, а здравният и спортният министър разрешиха 30 % от капацитета им да бъде отворен за публика

Българските футболни фенове се завръщат на стадионите още за рестарта на първенството. Премиерът Бойко Борисов се вслуша в молбата на феновете и още при подновяването на Първа лига на 5 юни ще се допуска до 30 процента от капацитета на стадионите да бъде запълнен с фенове.

Заповед на министрите Кирил Ананиев и Красен Кралев стана факт и по този начин ще бъдат удовлетворени исканията на най-големите фенклубове в страната, между които тези на Локо и Ботев, които поискаха да отпадне забраната за присъствие на феновете по трибуните.

Локомотив (Пловдив) дори изпрати благодарствено писмо до премиера Бойко Борисов и до отговорните институции. „Черно-белите“ привърженици ще наблюдават на живо в петък от 18:45 часа Етър, като с този мач се подновява шампионата.

В събота пък „жълто-черните“ могат да гледат мача между пловдивския Ботев и врачанския му съименник от 18:45.

По 30% от капацитета на стадионите ще може да бъде запълнен и в първите полуфинални мачове от турнира за Купата на България. Там през следващата седмица играят Локомотив (Пловдив)  – Левски на 9 юни и Ботев (Пловдив) – ЦСКА на 10 юни. Те ще трябва да спазват изискванията, които ще бъдат записани в готвените заповеди от министъра на здравеопазването и министъра на младежта и спорта.

Ето текста на заповедта:

Днес здравният министър издаде заповед, с която, считано от 05.06.2020г., разрешава провеждането на първенството за първа и втора професионална футболна лига пред публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки.

Издадената днес Заповед № РД-01-289/02.06.2020 г. отменя Заповед № РД-01-287 от 30.05.2020 г.

Подобни статии

Top