Футболен комплекс „Ботев 1912“ с разрешение за международни мачове

Областният управител Дани Каназирева издаде заповед след проверка на специална комисия

Областният управител  Дани Каназирева издаде заповед, с която се разрешава използването на Футболен комплекс „Ботев 1912“ в Коматево,  за провеждането на международни спортни мероприятия за срок от една година. Заповедта е на база  извършена проверка и доклад от сформираната областна комисия в изпълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

„Проверката от комисията  е извършена  в изпълнение на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на спортни мероприятия на стадионите, обясни областният управител.

При огледа  на спортното съоръжение е установено, че трибуните и седалките  са според изискванията, има ясно обозначени места с достъп за хора с увреждания и техните придружители. Пет на сто от общия капацитет на стадиона е в сектор за гостуващите фенове. Общите площи са добре осветени във всички части на и извън стадиона и има налично функциониращо аварийно осветление.  На територията на стадиона има лекарски кабинет. По време на футболна среща се осигуряват и две линейки. Стадионът има изградено видеонаблюдение и оперативен координационен център, както и възможности за комуникация между лицата и представителите на съответните служби, отговорни за безопасността и реда на стадиона. Оперативният координационен център е снабден с цветни монитори с висока резолюция, свързани с камерите за видеонаблюдение, които имат възможност за запис на видео материали, както и на снимки и тяхното отпечатване. Маршрутите за достъп до стадиона, входовете и изходите, както и всички общи площи на стадиона са ясно обозначени и насочват зрителите до техните места. Съвместно с органите на реда на всички входове на стадиона се осигурява пропускателен режим.

На база на заключенията на комисията, в която участват представители на Областта, община Пловдив, ОД на МВР, РДПБЗН и др., се издава и съответното разрешително за една година.

Припомняме, че от  миналата година, с промяна на нормативната уредба, проверката на спортните съоръжения и съответно издаването на разрешителни за провеждане на спортни състезания,  са делегирани на областните администрации.

Подобни статии

Top