Футболист №1 на България: У нас бих играл само за Локо! (ВИДЕО)

Димитър Илиев очаква още успехи през новата година – нова победа в пловдивското дерби, борба за титлата и защита на Купата

Футболист номер едно на България за 2019 година Димитър Илиев даде специално интервю за Канал 3. Капитанът на Локомотив (Пловдив) призна, че в България би играл само за „смърфовете“ и че животът му се е променил след приза, който получи за играта си през миналата година.

Илиев разкри, че при трансфера си в ЦСКА през 2010-година е очаквал да отиде в най-големия отбор в България, а всъщност положението на стадион „Българска армия“ е било невиждан хаос.

Нападателят е на мнение, че Локомотив не отстъпва на Лудогорец и със сигурност е в борбата за титлата и Купата. Капитанът на „черно-белите“ очаква отборът да запази високото ниво, което показа през есенния полусезон.

„Животът ми се промени след тази награда. Трудно ми е да асимилирам каква година изпратих аз и Локомотив като отбор.Фактът, че нямаме силни играчи зад граница и силния сезон, който направих са причините да съм футболист номер едно. Естествено, че много хора са смятали, че Антон Недялков е по-достоен за номер едно. Ако той беше станал,  щеше да има такива, които да искат да съм аз. Но в крайна сметка щом има хора, които оспорват „Златната топка“ на бог като Меси, какво остава за футболист номер едно на България.

Надявам се да излгеждаме още по-добре през пролетта. Мисля, че причината да играем толкова добре миналата година бяха страхотните трансферни попадения и разбира се работата на Бруно Акрапович. Ключовият момент, е че той беше оставен да работи.

Сами вдигнахме летвата и сега сме длъжни да се борим със зъби и нокти за първите места. Лудогорец не са чак толкова далече. Ние не си правим илюзии, че сме от класата на Лудогорец, но със себераздаване и мъжество може да компенсираме, това което ни липсва.

В последните шест месеца ние не отстъпваме по нищо на водещите отбори, дори напротив. В много от мачовете надиграхме, както Лудогорец, така и ЦСКА и Левски.

Преди няколко месеца спечелихме най-важния мач в историята на пловдивските битки. Сега чакаме с нетърпение и първия мач именно срещу Ботев. Излизаме със самочувствие и с мисълта да затвърдим нашето превъзходство.

Със сигурност има интерес към мен след тази силна година. За момента съм в Локомотив, хората ме обичат, аз обичам отбора. Няма причина да искам да си тръгна. Ако дойде оферта, която е примамлива за мен и отбора, тогава може да седнем да говорим.

На този етап аз нямам желание да играя в ЦСКА, Левски или Лудогорец и едва ли те имат интерес към мен.

Най-голямата вина за това, че не успях да се наложа в ЦСКА е само в мен. Аз отидох в ЦСКА с мисълта, че отивам в най-добрия отбор в България, а заварих един невиждан хаос под ръководството на „Титан“. Сами видяхте какво стана след това с клуба.

Никой не може да иска обяснение на националния селекционер защо аз или някой друг не играе, когато отборът побеждава. Много хора казват, че този жребий е изпратен от бог. Аз не съм на това мнение. Според мен ние сами си го заслужихме със силните игри под ръководството на Петър Хубчев в Лигата на нациите. Имаме шансове за ЕВРО 2020, защото нито Унгария е сташилище, нито Исландия е този отбор от предишното Европейско първенство. Румъния също не са отбор, който може да доминира.

Със сигурност шанса да спечелим Купата е по-голям, отколкото да се преборим с Лудогорец за първенството, но докато имаме шанс, ние ще го преследваме“.

Снимка: kanal3

Подобни статии

Top