Футболисти от Раковски със злато от турнир в Ореш (СНИМКИ)

Футболeн турнир събра българите католици в Ореш

За шеста поредна година в свищовското село Ореш се проведе Международен футболен турнир на българите католици  и банатските българи от съседна  Румъния. Целта на турнира „Марга Ауреа“ е да събира всяко лято потомците на преселилите се отвъд Дунава католици след погрома на Чипровското въстание, които сега живеят в Банат и наследниците на тези, които са се завърнали отново в България, с потомците на онези католици, които не са напускали пределите на родината.

Кметът на село Ореш Любомир Иронов бе домакин на турнира. По думите му не местата в състезанието са важни, а емоцията от футболната игра, радостта от срещата и общуването са на първо място.

Турнирът тази година събра гарнитурите на Ореш, Стар Бешенов и Раковски.

Ветераните от Раковски надиграха останалите участници в католическия шампионат и грабнаха златото. Кметът на Раковски Павел Гуджеров също бе част от отбора и вдигна купата на финала.

С индивидуални призове бяха отличени и двама от играчите на отбора от Раковски. Венко Пеев получи наградата за най-добър вратар, а голмайстор на турнира стана Иван Карагьозов.

Подобни статии

Top