Футболисти-ветерани празнуват 65-годишен юбилей! Събират пари за болната Лизи

Футболисти ветерани от Асеновград се обединяват в благородна кауза.

Своя 65-годишен юбилей Никола Москов и Георги Трендафилов  ще отбележат на стадиона с благотворителна кауза в подкрепа на Лизавета Иванова. Младата жена страда от Множествена склероза и в момента се лекува в чужда клиника. Лизи се нуждае от средства, за да продължи лечение със стволови клетки, което дава надежда за стопиране на заболяването и подобряване на сегашното й състояние.

Лизи е дъщеря на колега на Никола и Георги. Затова двамата футболисти се обединяват в идеята да помогнат. Футболната ветеранска среща между отборите на „Асеновец“ и „Левски“-София ще стартира точно в 16:30 часа на стадион „Шипка“. Дарения за момичето могат да бъдат оставени през цялото време на мача в специално подготвените за целта кутии.

Още едно събитие в подкрепа на Лизавета Иванова ще се състои на 19.05.19 г. на най-новото изкуствено игрище.

На турнир по футбол също се събират средства за лечението на Лизавета. Таксата за участие е 50 лева за отбор, като в  каузата се включва и община Асеновград, която е осигурила награден фонд от над 500 лева, които ще бъдат дарени за Лиза.

Лизи в момента е в очакване на осмата вливка на стволови клетки в турска клиника. След близо месец семейството трябва да внесе сумата от 9 хиляди долара и за деветата процедура, като сумата е стойността единствено на самата процедура и в нея не са включени никакви други разходи, като пътни, болничен престой, медикаменти и други.

Подобни статии

Top