Футболистите на Ботев се провалили на специални психотестове

Анализът на психолозите показал, че голяма част от тях не са лоялни към клуба, шефът на ДЮШ Ферарио Спасов се пропивопостави на нарежданията на Георги Самуилов

След дългоочакваният рестарт на строителство на стадион „Христо Ботев“ миналата седмица, мажоритарният собственик на ПФК Ботев Пловдив Георги Самуилов реши да продължи с изненадите. Този път с желанието си да въведе ред в собствения си двор, съобщава „Под тепето“.

През последните седмици на базата в Коматево е имало засилено присъствие на психолози. На футболистите на представителния отбор са направени психо-портрети, чрез извършване на задълбочени психологически изследвания, включващи писмени тестове, беседи със специалисти по спортна психология и полиграфски изследвания. За съжаление, резултатите били незадоволителни и подлагали на съмнение лоялността към клуба на немалка част от футболистите.

Опитите да се проведат такива изследвания между треньорите в детско-юношеската школа, обаче, ударили на камък. Същите били бойкотирани от мнозинството треньори, начело с директора на ДЮШ Ферарио Спасов, с мотива, че това било проява на недоверие от страна на клуба към тях. Така съмненията, че част от треньорите в ДЮШ се ръководят не от спортно-техническите качества на техните подопечни, а от благосъстоянието на техните родители, остават да витаят над иначе разкошната тренировъчна база в квартал Коматево.

Явно собственикът на ПФК Ботев се опитва да въведе ред в клуба, а докъде ще стигнат усилията му, скоро ще се разбере.

Подобни статии

Top