Футболни агитки вилняха в заведение в Пловдив (ВИДЕО)

Фенове на „Ботев” (Пловдив) и „Локомотив“ (Пловдив) в центъра на скандала

Вандали вилняха в заведение в Пловдив. Група маскирани мъже нападнаха част от посетителите, изпотрошиха маси и столове, съобщава NOVA. 

В центъра на битката са били привържениците на две футболни агитки – „Ботев” (Пловдив) и „Локомотив“ (Пловдив). Все още задържани за погрома няма.

Случката се е разиграла преди няколко дни в пловдивския квартал „Изгрев”. Според официалната информация от полицията сериозно пострадали и сериозни материални щети няма, въпреки бруталните кадри, които се появиха в четвъртък.

От полицията твърдят, че участниците в мелето са установени, собствениците и персоналът в заведението, обаче остават в шок.

„Това се е случило в събота, преди футболното дерби между „Ботев” (Пловдив) и „Локомотив“ (Пловдив). Лица, привърженици на „Локомотив“ (Пловдив), са посетили заведението. Около 15 часа, в същото това заведениe, влизат вероятно фенове на „Ботев” (Пловдив), които са били по-голяма група – между 8 и 10 души. Възниква конфликт при тях. Той вероятно е бил провокиран от феновете на „Ботев” (Пловдив). Има размяна на реплики, бутане и удари. Нямаме подадени медицински удостоверения”, заяви Николай Кирков – началник на Шесто РУ в Пловдив.

„Още с влизането ги нападнаха със столове и маси. Отидох при тях, развиках се. Върнах се към бара. Търсих паник бутона. Питах ги какво са им виновни масите и столовете. Веднага се обадих в районното. Полицаите дойдоха сравнително бързо. Щетите бяха две маси, два стола – не толкова материални, колкото морални. От 20 години работя тук, такова нещо досега не съм виждала и още съм в шок от случилото се”, разказа жена, която работи в заведението и е станала свидетел на случилото се.

Работата по случая от страна на полицията и прокуратурата е започнала днес и продължава.

Видео и снимка: Фейсбук/Obshtestvo

Подобни статии

Top