Футболните клубове удължават принудителната си ваканция!

Извънредните мерки удължени до 12 април, БФС препоръча отборите да не възобновяват тренировки

Медицинската комисия на БФС препоръча на клубовете да продължат да спазват мерките и рестрикциите, утвърдени от Националния оперативен щаб за коронавируса.

„Във връзка със запитвания от страна на професионални футболни клубове относно евентуалното възстановяване на тренировъчния процес в условията на извънредно положение на територията на Република България, Медицинската комисия на Българския футболен съюз препоръчва на всички клубове да продължат да спазват мерките и рестрикциите, утвърдени от Националния оперативен щаб за коронавируса и да съобразяват действията си с разпорежданията на държавните органи с цел ограничаване разпространението на COVID-19.“

По-рано днес зравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април 2020 г., включително.

БФС от своя страна прие като първа възможна дата за подновяване на първенството 1 май. Началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски обаче нарече това „сметка без кръчмар“ и подчерта многократно, че ситуацията е динамична и нищо не може да се каже на 100%.

Подобни статии

Top