Фюри: Кубрат е тежък съперник, но не ме е страх да се бия в задния му двор!

Хюи Фюри обяви пред Sky Sports, че мечтата му е да се бие за световни титли

„Наясно съм, че Кубрат Пулев е тежък съперник и трябва да съм твърде добър, за да го бия. И вярвам, че мога да го направя в задния му двор, където други се разтрепериха само при мисълта да играят там“, обяви британецът Хюи Фюри преби боя на 27 октомври. Двамата ще се изправят един срещу друг в зала „Арена Армеец“ в София, а британецът беше едва третият вариант за този сблъсък.

Преди него Дилиън Уайт и Джарел Милър отказаха да дойдат и да се бият с Кобрата пред родна публика. А победителят от този мач става задължителен претендент за световната титла във версия IBF.

„Много време беше нужно, за да договорим този мач и затова съм благодарен на всички замесени. Искам да се бия за световни титли, а за да се случи това, трябва да бия най-добрите момчета в дивизията. И Кубрат Пулев е един от тях“, каза още Фюри пред Sky Sports.

Победителят от мача в София ще се изправи срещу Антъни Джошуа или Александър Поветкин, които ще се бият на „Уембли“ на 22 септември. Все още обаче не е ясно кога ще е мачът между победителите от тези две битки.

Хюи Фюри вече имаше един опит да стане официален претендент за титла, но загуби от Джоузеф Паркър в мач на WBO през септември 2017 година.

Снимка: skysports.com

Подобни статии

Top