Габи Петрова, Алекс Начева и Тихомир Иванов с медали от „Самарско знаме“

Отлично представяне на българските скачачи в международния турнир в Стара Загора

Габриела Петрова и Тихомир Иванов се наредиха втори, а Александра Начева е трета на международния турнир „Самарско знаме“ в Стара Загора.

Скокът на дължина при жените беше една от най-оспорваните дисциплини. Два медала в сектора завоюваха българки, но златото е за е Анжела Морешану (Рум) с 6.45 м. Втора се нареди Габриела Петрова (СКЛА Локомотив-Пловдив) със само 3 см по-малко – 6.42 м, а трета е Александра Начева (СКЛА Ботев-Пловдив) – 6.27 м.

Изненадващо в скока на височина при мъжете звездата ни Тихомир Иванов остана само с 219 см. Победата с 223 см е за Андрей Скабейка (Блрс). Трети стана Алън Смит (Вбр) с 215 см.

В скока на височина за жени победата е за Елеонора Драгиева, която добави 6 см към личния си рекорд и със 179 см покри норматива, определен от БФЛА, за европейското първенство за младежи и девойки под 23 г. Още два норматива за този шампионат бяха покрити в Стара Загора, но те са резултатите, изисквани от Европейската атлетика (б.а. БФЛА поставя по-високи норми). Михаил Иванов (СКЛА Берое) преодоля 215 см в скока на височина, а Диян Гемижев постигна с 54.00 м в мятането на диск.

Беговите дисциплини останаха без електронно измерване след повреда в уредбата и всички постижения са ръчно време, което означава, че не важат за нормативи и ранглисти. Денис Димитров спечели 100-те метра при мъжете с 10.2 сек. В спринта на 200 м при жените първа стана Инна Ефтимова (СКЛА Дунав-Русе) с 23.2 сек, а при мъжете победата е за Светлин Иванов (СКЛА Ботев-Пловдив). На 400 м мъже първи завърши Алекс Василев с 49.4 сек. Иво Балабанов (СК Атлет-Мездра) е шампионът на 1500 м с 3:45.4 мин. В двойно по-дългата дистанция при жените Маринела Нинева (Локомотив-Дряново) триумфира с 10:02.6 мин. В хвърлянето на копие при мъжете победата е за Марк Славов (СКЛА Берое) с 69.49 м.

18-ото издание на „Самарско знаме“ се проведе на ст. „Берое“ и бе обранизанано от СКЛА „Берое“, БФЛА и Община Стара Загора с подкрепата на болница „Тракия“.

Подобни статии

Top