Габи Петрова на финал в тройния скок, Алекс Начева отпадна (СНИМКИ)

Габи скочи нормата 14.05 от първия път, Алекс постигна 13.39, Денис Димитров бяга слабо на 200 м

Габриела Петрова се класира за финала на тройния скок на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Българката скочи 14.05 метра от първия си опит – точно колкото бе квалификационната норма и ще бъде част от най-добрите 12 на Стария континент. С най-добър резултат бе гъркинята Параскеви Папахристу – 14.49. Финалът е в петък от 21:07 часа.

Пловдивчанката Александра Начева не успя да покрие квалификационната норма, като най-добрият й опит бе от 13.39 метра. Това бе третото голямо състезание за възпитаничката на Стойко Цонов след сребърния медал при девойките на европейското до 18 години и световната й титла при 20-годишните.

Габи е втората финалистка за България до момента от шампионата след Радослава Мавродиева, която е сред най-добрите в тласкането на гюле и е на финал тази вечер от 21:09 часа.

„Олимпийският стадион и обстановката на шампионата предразполагат за големи резултати и аз ще се постарая да реализирам това за което съм готова в петък. Радвам се, че покрих от първи опит квалиофикационната норма и това, че стъпих далеч от дъската ще го коментирам с треньора и ще го изчистим за финала“, заяви щастливата Габриела Петрова.

Габи бе пета на еврошампионата в Цюрих през 2014-а, има сребърен медал през 2015-а от еврошампионата в зала, титла от европейско първенство за девойки под 23 години през 2013-а, а на световно най-големият й успех е през 2015-а, когато се класира четвърта в Пекин.

Денис Димитров бяга и в сериите на 200 м и се класира едва осми в първа серия с 21.43, с което остана далеч от най-добрите.

Снимки: Илиан Телкеджиев, lap.bg

Подобни статии

Top