Габриел Агбонлахор: Ще мразя Роберто ди Матео вечно заради Стилиян Петров! (ВИДЕО)

Италианският спец дори не пожелал да даде шанс на българина в Астън Вила, когато се излекувал от левкемията

Бившият нападател на Астън Вила Габриел Агбонлахор заяви, че ще мрази вечно италианеца Роберто ди Матео заради отношението му към бившия капитан на тима Стилиян Петров.

Българинът бе диагностициран с левкемия през 2012 година, но успя да пребори тежката болест и след близо четири години опита да се завърне на терена. Това обаче не се случи, тъй като от Астън Вила не склониха да му дадат нов договор.

„Ще мразя този човек до края на живота си заради тази постъпка. Всеки друг мениджър, който има дори капка сърце, щеше да предложи договор от типа плащат ти, когато играеш“, каза Агбонлахор, който игра шест години рамо до рамо с бившия капитан на националния отбор на България.

„Можеше да му предложи договор за един месец или за шест месеца, за да го види как се справя. Да бъдеш толкова жесток и безсърдечен, за да не му дадеш дори шанс, това не го разбирам. Представете си да сте преборили такава ужасна болест, да се върнете във форма, да свалите всички килограми, натрупани по време на лечението. Връщате се, правите всички бегови упражнения, които правят 19-годишните по време на подготовка и накрая не получавате нищо? Що за човек има подобно отношение?“, разказа Агбонлахор пред ThreesixtyTV.

Ди Матео бе начело на Астън Вила само от няколко месеца, когато Петров опита да се върне на терена на 36-годишна възраст, но игра само в една контрола, преди Ди Матео да реши да го отстрани, въпреки голямата популярност, с която се ползваше българинът на „Вила Парк“.

„Тогава запитах Ди Матео как можа да го направи, но той не ми отговори. И до днес не мога да опиша с думи що за човек е той. Ако някой ден го срещна отново, ще му кажа, че е пълен боклук“, добави афектираният Агбонлахор.

Роберто ди Матео се задържа начело на Астън Вила само 4 месеца, а Стилиян Петров повече така и не игра професионално.

Подобни статии

Top