Габриела Петрова: Дано Господ ни помогне да се справим в Токио

Европейската вицешампионка, балканска шампионка на троен скок и Спортист на България за 2015 сподели очакванията си преди Игрите в Токио

„До олимпиадата има още малко време. Има неща, които ще се опитаме да изпипаме в подготовката.  Това ще една странна и много различна олимпиада. Може бе няма да бъде в пълния си блясък и да носи същия дух, които носи по принцип. Но пък е чакана толкова дълго“, заяви пловдивската лекоатлетка Габриела Петрова в интервю за БНР.

„ До последно се надявахме в Токио да има публика, макар и само японска. Уви, това няма да се случи. В нашият спорт един пълен стадион се отразява много положително върху представянето ни. Но от друга страна това още повече ще ни мобилизира, защото знаем, че в България всички ще са пред екраните, ще ни гледат, ще ни подкрепят и ще стискат палци“, добави спортист номер едно на България за 2015 година.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by a.k.a Dji Dji (@gabriela.petrova777)

„За съжаление ние трябваше да заменен на лагер в Япония в началото на месеца. Сега обаче, това няма как да се случи, защото японците искаха да сме група поне от 10 души, а ние не можахме да се съберем толкова. Сега ще пътуваме на 22-ри, на 23-ти трябва да влезем в олимпийското село. Скачам на 30-ти, това е седмия ден от пристигането ми. Надявам се, че ще успеем да се справим с аклиматизацията. Започнат още тук да обръщам часовата разлика. Ставам по-рано, тренирам в часовете, в които ще скачам там.

Надявам се и Господ да е с нас и да успеем да се справим. Искам успешна реализация. Искам да скоча малко повече от това, което съм скочила до момента. Много сме близко като резултати в ранглистата. Мисля, че за първи път има 32 квоти. Ще бъде много трудно. Няма да е лесно, но се надявам, че ще успея да се реализирам“, заяви още Петрова.

Подобни статии

Top