Габриела Петрова и Александра Начева заминаха за ЕП в Берлин (ВИДЕО)

Габи се цели в медалите, Алекс иска да се представи достойно при идолите си

Двойната сребърна медалистка от Балканиадата в Стара Загора Габриела Петрова замина в добро настроение за Европейското първенство по лека атлетика в Берлин (6-12 август). Тя не скри, че има амбиции за призово класиране, но не пожела да прогнозира конкретен резултат или място. Звездата ни в тройния скок трябваше да се пребори с две хернии в кръста, за да се завърне в елита на дисциплината след две години ходене по мъките. Тя стигна своя апогей през 2015-а, когато стана втора на европейското в зала и четвърта на световното на открито в Париж.

Петрова е доволна, че освен в нея в дисциплината ще се състезава още една българка – световната шампионка за девойки до 20 години Александра Начева, която ще бъде най-младата лекоатлетка на европейското.

Дебютантката на европейско първенство по лека атлетика за мъже и жени Александра Начева бе много развълнувана преди отпътуването си за Берлин. Световната шампионка в тройния скок до 20 години от Тампере 2018 заяви, че няма да гони финал, но се надява да се представи на ниво. Тя грабна златото във Финландия с личен рекорд от 14,18 метра и, ако го повтори сега, почти сигурно ще намери място сред най-добрите в дисциплината.

Тя заяви, че Габриела Петрова я подкрепя и се старае да й вдъхне увереност.

“Ние много си говорим с Габриела. С нея много се подкрепяме и тя ми каза всъщност, че имам наистина реални шансове за финал. Аз самата не искам да вярвам такива неща, защото не знам – след това или ще съм разочарована или нещо друго. Но не гоня финал, гоня да се представя на ниво се себе си. Аз, като скачам с нея, всеки път се вълнувам много и наистина я харесвам като човек”.

За Европейското първенство в Берлин замина и Милена Миткова, която ще ни представя в скока на дължина.

Снимки: sportal.bg

Подобни статии

Top