Габриела Петрова не стигна финала в Токио (ВИДЕО)

Националката скочи 13.79 метра – далеч от квалификационната норма 14.40

Българската лекоатлетка Габриела Петрова не успя да се класира за финала в тройния скок на Олимпиадата в Токио.

Националката ни записа резултат от 13.79 метра, което се оказа недостатъчно, за да продължи напред.

Габриела Петрова направи фаул в първия и третия си опит, като единственият ѝ успешен се оказа далеч от квалификационната норма – 14.40 метра. Габриела Петрова има личен рекорд от 14.66 метра, а през сезона най-добрият ѝ резултат е 14.42 метра.

Според регламента напред продължават състезателките, преодолели квалификационната норма или общо 12 атлетки с най-добри постижения в квалификациите.

Най-добър резултат в квалификацията даде световната шампионка Юлимар Рохас, която преодоля 14.77. Финалът ще се проведе в неделя, 1 август, от 14.15 ч. българско време.

„Особено след последния опит, като се обърнах – фаулът, който видях на дъската, е по-малко от 1 сантиметър, но е фаул. Съжалявам много, че не успях. Нормално се чувствах и на загряването се получаваха добре скоковете. Третият просто трябваше да го рискувам, защото в противен случай щеше да е с резултат, близък до втория. Уви, просто малшанс“, каза Габриела Петрова.

„Изводите ще ги направим с треньора, моето усещане е едно, а понякога от трибуните е различно. Продължавам. Много скокове искам да скоча, много неща да направя, зимата има Световно първенство. Надявам се, че най-доброто предстои“, сподели още за БНТ Габи Петрова.

Източник: БНТ, Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Подобни статии

Top