Гала концерт и подаръци за участниците във фолклорния фестивал (СНИМКИ)

Гала концертът ще бъде на Античния театър, в него ще участват всички състави

Тази вечер от 20.00 ч. на сцената на Античния театър ще се състои заключителния Гала концерт и церемония за закриване на XXV-я Международен фолклорен фестивал. В концерта ще участват колективите от Испания, Индия, Мали, Сърбия, Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка“- Пловдив и Фолклорен Ансамбъл „Тракия“. Входът е свободен!

По-рано днес в Заседателната зала на Община Пловдив се проведе кратка среща между организаторите и представителни групи на участниците във фестивала за традиционната размяна на подаръци.

Кметът Иван Тотев и заместник-кметът по култура и туризъм  Александър Държиков връчи за спомен на всеки ансамбъл и луксозен фотоалбум с красиви фотографии и представяне на български и на английски език на всички участници в XXV Международен фолклорен фестивал, каквато е традицията от години.

В изданието през 2019 година, от 29 юли до 2 август, в Пловдив си дадоха среща представителни фолклорни състави от Испания, Индия, Грузия, Мали, Сърбия, Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ Плевен, Ансамбълът за народни песни и танци “Пазарджик”, Ансамбъл „Дилянка“ Пловдив, Ансамбъл „Чепино“ от  Велинград и Ансамбъл „Тракия“.

Подобни статии

Top