Гълъб Донев: България няма съучастие в подготовката на взрива в Кримския мост - DC news

Гълъб Донев: България няма съучастие в подготовката на взрива в Кримския мост

Oще в неделя е разпоредил на ДАНС да започне проверка на маршрута на камиона

България няма съучастие в подготовката на взрива в Кримския мост. Няма и такова отправено официално обвинение от руската страна, коментира служебният премиер Гълъб Донев.

Той допълни, че още в неделя е разпоредил на ДАНС да започне проверка на маршрута на камиона след публикации в медиите, че маршрутът му е свързан с България. Това се изяснява от съответните органи.

„България е на кръстопът, преминават много камиони и товари, така че нека да изчакаме резултатите от проверката. България не се посочва като намесена във взрива, свързана е единствено като точка в маршрута. Всички документи, с които разполагат митническите власти и органите ва МВР ще бъдат изяснени и информацията ще бъде предадена на компетентните органи“, допълни Донев.

Гълъб Донев призова медиите да се отнасят отговорно към ситуацията, защото преекспонирането е опасно за националната сигурност. Като пример посочи факта, че няма версия за „българска следа“ в случая, а това словосъчетание присъства единствено в медийни публикации.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top