Гълъбин Боевски изчезна безследно

Ликвидиран ли е световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести от наркобосовете или успешно се е покрил

Световният и олимпийски шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е изчезнал безследно. Близък приятел на щангиста, с когото са прекарали заедно няколко години по време на пика на кариерите си в силовия спорт, твърди пред „Уикенд“, че от началото на годината Боевски го няма никъде и никой не знае къде е.

Според информатора зад мистериозното изчезване вероятно стои аферата с деветте килограма кокаин през 2011 година. Както е известно той беше задържан на летище в Сао Пауло със забранените опиати и осъден на 9 години и 4 месеца затвор за наркотрафик. След по-малко от 2 години щангистът бе освободен и върнат в България.

Причината за абсурда бе липсата на двустранен договор за правна помощ между двете страни. Това означава, че присъда, произнесена в една от двете страни не се зачита в другата.

„Вероятно зад необяснимото стопяване на Гълъбин стои кокаиновата афера и внезапното му освобождаване, което може да означава, че е помогнал с нещо на разследващите. Няма друго обяснение за внезапната проява на снизходителност у властите в Бразилия. Това пък означава, че си е създал могъщи врагове“, разсъждава приятелят му.

Той се надява Боевски да се укрива умишлено и да не му се е случило нищо лошо. Близките на спортиста също отричат да са го виждали скоро.

Снимка: pik.bg

Подобни статии

Top