Галъп: Славчо води в кандидат-кметската надпревара с 4% пред Зико, Радев ги застига

Тестването на опцията Славчо Атанасов срещу Николай Радев

показва, че за Атанасов биха гласували 51%, а за Радев – 22%, 17% твърдят , че няма да гласуват на такъв балотаж, а 10% не могат да преценят.

При избор измежду партии и коалиции, кандидатстващи за общински съвет, твърдо гласуващите на този етап споделят следните нагласи: ГЕРБ – 36%, БСП – 24%, листата около Славчо Атанасов (НФСБ и ВМРО) – 16%, ДПС и Съюза за Пловдив около Дани Каназирева – по 5%, Демократична България, АБВ и ЗС „Александър Стамболийски“ – по 2%, Кауза Пловдив и СДС – по 1%. С по-малки дялове са други формации и опцията „Не подкрепям никого“, които общо събират 2%. 4% още се колебаят.

Сондажът е проведен сред 800 души по метода „лице в лице“ между 4 и 11 септември. Той е част от независимата изследователска програма на агенцията. Абсолютното максимално отклонение е ± 3.5 при 50% дялове. 1% от извадката е равен на около 3 хиляди души. Двустепенна гнездова извадка, отразяваща пълнолетното население на община Пловдив.

На този етап тези данни имат преди всичко индикативна функция и не биха могли да играят ролята на прогноза. Също така, социологическите данни няма как да отчетат нивата на зависими и друг тип „технологични“ вотове.  

1 2 3

Подобни статии

Top