Гърция готви бързи тестове за туристи през 2021 година

Атина обмисля стратегията си за следващия сезон

Гърция предлага през следващата туристическа година да се прави бърз тест за коронавирус на влизащите през границите. Замисълът се обсъжда в комисиите на Европейския съюз. След критичната настояща туристическа година, която засегна всички отрасли на туризма, Гърция подготвя нова стратегия за следващата година.

Министърът на туризма Харис Теохарис съобщава пред медиите, че Атина обмисля да изисква от туристите само бърз тест за коронавирус на граничните пунктове. Предлага на летищата този тест да се прави на всички, влизащи в страната или на летищата, от които пътуват към Гърция.

Министър Теохарис информира, че Гърция е предложила тази схема на Световната туристическа организация и на Европейския съюз. Основни моменти от новата стратегия гръцкото туристическо министерство обсъжда и с основните организации на хотелиерите и на собствениците на заведения. Министър Теохарис подчерта, че все още не може да се гарантира, че до следващия туристически сезон  ще бъде открита ваксина, която да възстанови нормалното движение на туристи./ Източник: Blitz.bg

Top