Гърция затвори границите си, не пуска туристи

Мярката вече е в сила, а причината е големият брой на заболели от коронавирус в Северна Гърция и националната карантина в цялата страна

От тази нощ Гърция затвори границите си за туристи. През границата се пропускат само гръцки граждани, чужденци, които пребивават законно в страната, собственици на имоти, както и граждани на ЕС, които пътуват по бизнес, здравословни причини и други неотложни нужди. За целта трябва да имат доказателствен документ, както и удостоверение за придвижване вътре в страната, или при влизане да пуснат смс за къде са тръгнали и защо.

Причина за налагането на тази мярка, която вече е в сила, е големият брой на заболели от коронавирус в Северна Гърция и националната карантина в цялата страна.

От днес – всички гръцки граждани, постоянно живеещи тук чужденци и собственици на имоти, задължително трябва да покажат на граница при напускане валиден QR код, попълнен най-малко 24 часа преди пътуване. Тоест, QR кодът вече е задължителен при влизане и при излизане от Гърция без значение от транспорта.

 

Източник: БНТ

Подобни статии

Top