Гастрольор от Радва остава в пловдивския арест за намерена в дома му дрога

Полицаите открили в квартирата му почти половин кило марихуана, кокаин и везни

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е отхвърлена като неоснователна жалбата на  К. И. от с. Равда. За него е оставена в сила  най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Той, заедно с двама съучастници, които не са обжалвали мерките си за неотклонение, е обвинен в държане и разпространение наркотици.

К. И. е задържан на 20 ноември 2019 г.  в квартирата им на ул. „Васил Левски“ в Пловдив. Полицията е иззела от апартамента 486 грама марихуана, 4 грама кокаин и везни, а в ползвания подземен паркинг е открито приспособление по пригаждането на автомобилна гума с джанта за пренос на наркотика.

Обвиняемият се възползва днес от правото си да не се явява в съдебната зала чрез подадена предварително молба-декларация, с която е заявил, че ще бъде защитаван единствено от упълномощения от него адвокат.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства и разпитите на свидетели, спрямо К. И продължава да е налице обосновано предположение за съпричастност към престъплението, в което се обвинен, а то е наказуемо с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Според Апелативния съд, от количество наркотично вещество, открито в обитавания от обвиняемите апартамент  – както марихуана, така и кокаин, както и от предишно дело отново за наркотици срещу непълнолетния тогава К. И., което е приключило  в Несебърския районен съд с освобождаването му  от  наказателна отговорност и му е било наложено обществено порицание, има основания да се направи извода, че обвиняемият не се е поправил. Освен това съдът счита, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но има реална опасност да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top