ГДБОП разби канал за фалшиви паспорти, 6 арестувани в Пловдив (СНИМКИ)

Преглед на извадката Кликнете върху някой от елементите в прегледа, за да стартирате редактора на извадки. Преглед на SEO заглавието: ГДБОП разби канал за фалшиви паспорти, 6 арестувани в Пловдив

Шестима души са задържани в Пловдив

за производство на фалшиви документи за самоличност, предназначени за чужди държави, съобщиха от пресцентъра на МВР. Масовите арести са извършени от ГДБОП при специализирана полицейска операция, проведена на територията на Пловдивска област, Стара Загора, Русе и Ямбол.

Действията на служителите от ГДБОП са били насочени към  неутрализиране на организирана престъпна група, ангажирана с извършването на престъпления, свързани с изготвяне и разпространение на неистински документи за самоличност. В рамките на операцията са задържани общо 10 участници в престъпната схема, 8 от които криминално проявени.

Разкрити са общо две работилници за изработка

на неистински официални български, френски, украински, немски, австрийски, италиански, испански и други документи. От тях са иззети голямо количество както готови, така и недовършени неистински документи, компютри, принтери, ламинатори, лазерен принтер за гравиране, печатни плаки, мастила и множество материали за изработката на фалшификатите.

1 2 3

Подобни статии

Top