Ген. Атанасов в Пловдив: Борисов е късният Тодор Живков

Кабинетът дал половин милиард за укрепване на язовирни диги на ДПС

Правителството е отпуснало тайничко със свое решение тази сряда 500 млн.лв. на ДПС, за да се укрепват язовирните диги. Това съобщи в Пловдив лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) о.з. ген. Атанас Атанасов.

По думите му по подобен начин преди години, когато Емел Етем оглавяваше екоминистерството, на Ахмед Доган, когото той нарече „хидроинженера“, са били дадени като хонорар половин милион лева. „Явно има обезценка на парите. Това е абсолютно нахалство“, посочи Атанасов.

Според него премиерът Бойко Борисов е специалист по разпределение на порциите между обръчите от фирми, а отпуснатите половин милиард лева били десятък, който той плащал на Доган и сараите, за да му е стабилна властта.

Лидерът на ДСБ посочи, че това е нарушение на бюджетната процедура. „Тези 500 милиона не знам къде ще отидат и как ще бъдат укрепени дигите, но бъдете сигурни, че половината ще бъдат откраднати“, категоричен беше ген. Атанасов.

Според него милионите се давали чрез Министерство на икономиката.

„Как Каракачанов и Валери Симеонов, големите националисти, гласуваха в Министерски съвет, знаейки че тези 500 милиона отиват в разпореждане на хората от ДПС? И всичко това на фона на факта, че народът сега е фиксиран върху световното първенство по футбол. Знаете ли на какво ми напомня това? Едно време, по времето на комунизма, когато увеличаваха цените, търсеха едни такива моменти – или „Златния Орфей“, или някакво друго такова събитие, за да не се забележи, че вдигат цените. Сега е същата история, със същите прийоми, защото Борисов просто е късният Тодор Живков“, подчерта Атанасов.

На въпрос за отчета на премиера за европредседателството днес, лидерът на ДСБ го определи като безсрамие и самохвалство. Той припомни, че в предизборната програма на ГЕРБ за последните избори има записано обещание, че партията ще работи за свикване на Велико народно събрание, което да приеме нова конституция. Но подобно нещо в момента не се правело.

„Ние сме категорично за възстановяване на парламентарната република! Защото днес, висшият орган на държавната власт – Народното събрание, е напълно обезличено. А за да се случи, се иска политическа воля“, поясни лидерът на ДСБ. Той добави, че трябва да бъде разрушен моделът Борисов, защото това било авторитарно управление на страната.

Демократи: Борисов да свика заседание на кабинета в Пловдив за ЕСК

Подобни статии

Top