Ген. Мутафчийски с добри новини! Скоро разрешават тренировките!

Правителството ще даде поетапно разрешение за подновяване на заниманията на индивидуалните спортове, за спортовете на открито и за груповите спортове като футбол, волейбол и баскетбол

„Всички мерки, които се предлагат като разхлабване, се обсъждат много активно не само в последните дни, но и доста отдавна – какъв да бъде ритъма на отпускане на мерките. Вие вече сте свидетели в последните 2 седмици колко много неща се промениха. И в следващите дни също много неща ще бъдат обявени. Тези разговори, които се водят с правителството, ще бъдат обявени от тях – ние сме дали нашето становище и ще продължаваме да го даваме.

Един от принципите, който се спазва е, ако се допуска събиране на известен брой хора – то да бъде отпуснато за тези спортове, които са на открито. А след това и с определени изисквания и за събирането в затворени помещения.

Много активно се обсъждат тези неща. За съжаление не може да се предвиди какъв ще бъде резултатът от това нещо. Всички държави по света с това разхлабване на мерките действат малко несериозно на принципа на опита и грешките. Ние наблюдаваме много внимателно какво се случва навсякъде и дали някъде е дадена мярка, която е в повече от България отпусната, но малко са тези страни с повече отпуснати мерки.

Мога само да подскажа какво ще бъде разрешено – ходенето в планините, разширяване на контингента, който може да се движи в парковете, индивидуалните спортове, спортовете на открито, тренировки дори и за групови спортове, но в определени условия и отстояния. Тези неща много активно се говорят, но те трябва да бъдат обявени от правителството“, заяви ген. Мутафчийски на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб.

Подобни статии

Top