Ген. Йордан Кюмюрджиев: Дани Каназирева и “Съюз за Пловдив” имат и силата, и знанията да променят Пловдив

Генерал Йордан Кюмюрджиев е бивш директор на ГД БОП и РДВР – Пловдив, първи лидер на ГЕРБ-Пловдив и един от основателите на партията под тепетата.

Дани дръзна да създаде един изключително пловдивски политически проект, в който се включиха наистина мислещите пловдивчани, хората, които имат собствено мнение, които могат да го отстояват, които обичат града си, защото общоприето е, че за да успее нещо в България трябва да се случи в София.

Аз смятам, че 

Пловдив може да бъде двигателят на цялата страна,

но най-напред трябва да променим собствения си град. Този проект, който създаде Дани, вече няколко години набира сила и аз уверено мога да кажа, че оказва влияние на пловдивския политически и обществен живот и той има много сериозно бъдеще, както за града, така и за страната.

За съжаление и в Пловдив, както и в цяла България, част от обществото се е договорила срещу своите инициативни, интелигентни и мислещи членове, които искат да променят нещо. За съжаление най-търсената добродетел от обществото е конформизмът. Тоест, търсят се хора, които приемат обществените норми, това което иска болшинството, но това са хора, които са лишени от инициатива, от активност, от действеност и точно това е обяснението за изборните победи на управляващите и в Пловдив, и в страната.

Аз вярвам и съм убеден, защото познавам много хора от „Съюз за Пловдив“, че тук няма конформисти. Тук има 

хора, които имат собствено мнение,

които могат да го защитават, могат да защитават позициите си. Хора, които мислят, хора творци, хора, които могат да създават. На всички ни е ясно, че е трудно да се преборим с посредствеността, да убедим хората, че свободата и културата са по-ценни от спокойствието и материалното благоденствие.

Убеден съм, че начинанието на Дани и всички, които се включиха в него, е определено да спечели, защото то ще промени и Пловдив, и ще даде отзвук в цялата страна, когато успее. Това начинание не търси бързи и лесни победи, защото бързите победи, лесните победи осуетяват извършването на великите дела, а когато човек си постави вдъхновена цел, изключително начинание, тогава мислите разчупват своите окови, духът няма граници.

Възраждат се талантът и способностите на хората и аз съм убеден, че когато това начинание успее, всички, които сме се включили в него, ще разберем, че ние сме много по-велики хора, отколкото сме мечтали. Успех!

Подобни статии

Top