Генерал Шивиков застана зад кандидатурата на Румен Радев за втори мандат (ВИДЕО)

Шивиков обяви, че ще се кандидатира за депутат

О.р. бриг.ген. Димитър Шивиков застана днес зад кандидатурата на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори президентски мандат. Това обяви генералът от запаса днес на пресконференция в Пловдив.

„Стига вече договорки!“, призова Шивиков, който в момента е общински съветник в местния парламент в Карлово. Личната му позиция била, че президентът Радев навреме, открито, честно, достойно и с чувство на гордост е заявил пред народа, че е готов и своевременно декларира, че се кандидатира за втори президентски мандат.

„В най-новата ни история няма подобен случай, когато действащ президент в края на своя мандат да има над 50% одобрение от избирателите“, подчерта в своето изявление генералът от резерва. И допълни: „Президентът Румен Радев и президентската институция са единсвените, които останаха неовладяни от политико-олигархичната, пагубна за Отечеството система на управление. В последните дни сме свидетели на пълна мобилизация на представителите на тази система да дискредитират президента, използвайки целия държавен и партиен ресурс и медиен комфорт“. 

Шивиков допълни, че в случая не подкрепя бивш колега или партиен другар, нито смята да защитава Радев, който нямал нужда от „Матросовци на амбразурата“. Той беше категоричен, че застава зад визията на държавния глава за бъдещето на България.

Според бившия военен на изборите на 4 април трябвало да се заяви мощна политическа алтернатива на сегашното статукво.

Той посочи като пример платформата на Мая Манолова „Изправи се.БГ“, в която влиза и „Отровното трио“ и призова избирателите да не се подвеждат от внушенията и манипулативните твърдения на представителите на статуквото, а също – да гласуват.

На въпрос дали вдигнатият юмрук на Радев, с който той излезе от президентството да поздрави протестиращите в столицата, няма да му изиграе лоша услуга, о.р. генералът посочи, че този жест по-скоро ще действа мотивиращо на привържениците на държавния глава.

По думите на Шивиков атаката спрямо президентския съветник Пламен Узунов била целенасочена атака спрямо Радев, защото Узунов само е придвижил процедурата за високопроходимите полицейски автомобили, която е била започната от предишното правителство и финализирана от следващия кабинет.

Генералът допълни, че ще се кандидатира за предстоящия парламентарен вот, но все още води разговори от коя политическа сила да бъде издигнат. Според него комуникацията му с Мая Манолова и политическата й платформа била добра и той бил готов да оглави нейната листа за 17-ти МИР – Пловдив-област, ако му се гласува доверие. Шивиков обаче допълни, че е водил разговори и с други формации, като не отрече, че е търсен и от хората на Слави Трифонов.

Подобни статии

Top