Генералният директор на Международната организация на лозата и виното с визита в УХТ

директор

Пау Рока се среща с академичната общност на Университета по хранителни технологии

Генералният директор на Международната организация на лозата и виното Пау Рока гостува на Университета по хранителни технологии в Пловдив. От 10 часа той ще се срещне с университетската и академична общност на УХТ и ще изнесе публична лекция за състоянието и перспективите на лозаро-винарския сектор в Югоизточна Европа.

Това е първото посещение на световноизвестния експерт в нашата страна, което се осъществява със съдействие на Европейския институт за стратегии и анализи. В презентацията си той ще обхване въпроси, свързани с производството на грозде и на вино, потреблението на вино, както и с вноса и износа. Пау Рока ще говори за изискванията на пазара, разходите за иновации и имидж на продукта и ще засегне още много други важни за бранша теми.

Международната организация на лозата и виното е междуправителствена формация. Членове на ОІV са 47 държави, 20 от които са страни от Европейския съюз. Една от основните цели на OIV е да допринася за хармонизацията на съществуващите практики и стандарти, за подготовка на нови международни стандарти с оглед подобряване условията на производство и маркетинг на лозаро-винарските продукти и за гарантиране интересите на потребителите.

Подобни статии

Top