Генералният консул на Турция в Пловдив с COVID – 19 дарение

Хюсейин Ергани връчи 100 броя предпазни костюми от най-висок клас на Областния кризисен щаб

100 броя предпазни костюма от най-висок клас дари на Областния кризисен щаб генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани. Областният управител и председател на щаба Дани Каназирева благодари лично на Хюсеин Ергани и го увери, че защитните екипи ще бъдат разпределени в болниците в града и областта, които лекуват пациенти със COVID-19.

„Дарението е много ценно за нас, защото най-важното в момента е медиците на първа линия в борбата с коронавируса, както и пациентите, да бъдат предпазени реално. Важно е също така и  след възобновяването на детските и женски консултации,  задължителните имунизации на децата, плановите операции и  приемът в лечебните заведения  да има достатъчно защитни облекла и предпазни средства и за останалите здравни работници“, обърна се към генералния консул на Република Турция в Пловдив областният управител. Тя увери Хюсейин Ергани, че ситуацията в Пловдив и областта се следи непрекъснато, като повече от половината с положителни проби пациенти са вече оздравели.

От своя страна Ергани сподели наблюденията си и изказа задоволството си от спазването в града на мерките срещу разпространението на пандемията. „Радваме се, че обстановката с коронавируса в България, в частност и Пловдив и областта, е много по – спокойна от останалите страни. В Турция пикът на епидемията мина и всички се надяваме, мерките да дадат  още по-добър резултат. Опитваме се да помагаме и на съседните държави и затова сме тук, при вас.“ По думите му предпазните костюми са изработени в  предприятие на турски предприемач в Смолян, който в създалата се ситуация е преустроил производството на текстил и шие само защитни средства.

И областният управител Дани Каназирева, и турският консул изразиха надеждите си в най-кратък срок тежката ситуация заради COVID-19 да премине и двете държави да продължат да работят добре, както и досега.

Подобни статии

Top