Георги Дерменджиев, Ферарио Спасов или чужденец ще поеме Ботев

Феновете раздвоени след уволнението на Николай Киров – Белия

Часове след уволнението на Николай Киров, ръководителите на Ботев (Пловдив) вече са наясно с избора си за негов наследник. Според „Меридиан мач“, скоро начело на тима ще застане Георги Дерменджиев. За последно опитният специалист беше начело на Левски, но там се задържа едва няколко месеца.

В клуба обаче ще обсъдят и други кандидатури, като не е изключено тимът да бъде поверен на Ферарио Спасов, който през пролетта се завърна на Коматево, за да оглави детско-юношеската школа. Той вече бе начело на „канарчетата“ един полусезон през 2012-а година.

Според сайта PlovdivDerby.com, шеховете на „жълто-черните“ преговарят със сърбина Радован Чурчич. Бившият национален селекционер на западната ни съседка е фаворит за поста, ако преговорите с него бъдат финализирани и ръководството на канарчетата успее да се договори с него по всички въпроси.

Последно Радован Чурчич е работил в Тайланд, където е взимал умопомрачителна заплата. От септември 2010-а до април 2016-а той работи в сръбския национален отбор. Освен представителния тим той е водил и U21 на Сърбия в периода януари 2013-ноември 2014. През ноември 2014-а е назначен за старши-треньор на „А“ отбора на западната ни съседка, където работи до април 2016-а.

Радован Чурчич е на 47 години и притежава УЕФА Про лиценз. Любимата му схема на игра е 4-3-3.

Подобни статии

Top