Георги Георгиев-Гецата подкрепи Белия преди дербито с ЦСКА

Легендата на Ботев и ЦСКА определи като слаба формата на Тодор Неделев и компания

Славният футболист на Ботев (Пловдив) от 80-те години на миналия век и бивш играч на ЦСКА Георги Георгиев-Гецата сподели пред „Тема спорт“ своите виждания преди днешния мач между двата тима в Коматево.

„Надявам се да стане добър мач. В повечето случаи между тези два отбора се получават хубави двубои. Дано да възтържествува футболът, защото имаме нужда от такива сблъсъци, за да се вдига като цяло качеството на играта в България“, започна бронзовият медалист от САЩ ’94.

За представянето на червените и канарчетата от началото на сезона той сподели:

„ЦСКА падна заслужено от Лудогорец, тъй като игра слабо. Явно умората от мача с Копенхаген в Дания оказа влияние. Тази година ЦСКА е по-добре от предишните две. Но има още някои неща за подобряване и на „Армията“, предполагам, си знаят кои са. Мауридес прави добър тандем с Десподов и в това спор няма. Мауридес е по-комплексен играч от Каранга. По-колективен футболист е.

Ботев (Пловдив) загуби от Левски и Локомотив (Пловдив) след много слаба игра. Да се надяваме, че ще успеят да се подсилят с някой и друг играч, тъй като имат дефицит на някои важни постове. Говоря за централната ос – централен защитник и централен нападател. Ако може да се вземе нещо по-качествено, ще е добре. В мачовете, които загубиха, нямаха голово положение.

Тошко Неделев, като няма на кого да я подава, да я вкара, няма как да стане. Но според мен и той трябва да си вдигне равнището. Не му е това нивото. Тошко Неделев е бил в много по-добра форма, отколкото е в момента. Тогава ще се вдигне и класата на отбора“.

За това може ли Ботев отново да е част от първата шестица Георгиев добави:

„Трудно се защитават позиции, но е още рано да се говори за първата шестица. Още нищо не може да се каже. Говори за връщането на Косоко и Генев, което ще е добре“.

Гецата твърдо застана зад старши треньора Николай Киров-Белия.

„Мненията за напускане на Николай Киров са от хора, които не са се събличали по къси гащи. Той си върши чудено работата в рамките на тези условия. За мен трябва да остане и ако може, малко да му се помогне, но не с приказки по медиите. Защото го познавам много отдавна и зная колко е спокоен, и за да избухне така пред медиите, значи нещо го е изкарало сериозно извън нерви“, завърши славният играч на Ботев (Пловдив).

Снимка: botevplovdiv.bg

Подобни статии

Top