Георги Гергов дава парите за лабораторията за COVID-19

Бизнесменът дарява 300 000 лв., а също шлемове и предпазни комплекти

Бизнесменът Георги Гергов ще осигури парите за вирусологичната лаборатория, която ще обработва тестовете за потвърждаване на COVID-19. Гергов обяви на брифинг в общината, че дарява 300 000 лв. за изграждането и оборудването на лабораторията, с всички инсталации и настилки.

„В този момент всички трябва да направим всичко възможно и да сме съпричастни. Да сме единни, защото това няма да ни се размине. Това не е сън и да стоим и да чакаме да отмине тази вода. Ако не се организираме като българи, граждани на Пловдив и държавата, ще берем плодовете. От нас зависи дали ще имаме малко щети или ще станат големи щетите. Призоваваме бизнеса и хората да реагираме адекватно за България, за нас, за децата ни“, заяви бизнесменът.

Той обяви също, че ще помогне и със изграждане в Колодрума, да могат да се сепарират леглата за болни от коронавирус и ще осигурим две палати в Панаира за полеви болници с изхранване и всичко останало“, посочи бизнесменът, който също присъства на брифинга.

„Сега се разбира кои са истинските хора, истинските българи“, коментира кметът Здравко Димитров. Той обяви, че премиерът Борисов също поздравява чрез него Гергов за жеста му и дарените шлемове на Националния щаб.

Освен това Георги Гергов дари 1000 комплекта – шлемове и гащеризони, за предпазване на медиците в УМБАЛ „Св. Георги“, както 10 000 шлема за Националния оперативен щаб, който да ги разпредели по свое усмотрение.

От общината съобщиха още, че парите бюджета, които няма да бъдат изразходвани за спорт и култура заради пропаднали събития, ще се пренасочат за борба с вируса и подпомагане на хората и дезинфекцията в общината.

Кметът Здравко Димитров обяви и десетките дарители, които са осигурили дезинфектанти, лични предпазни средства и др. дарения на общината. Сред тях са големи фирми и предприятия, посочи Димитров.

Зам.-кметът по финасни Илия Кирчев отново призова, данъците да се плащат по електронен път и призова пловдивчани да го направят, за да има постъпления в бюджета.

Подобни статии

Top