Георги Гергов положи венец на Бузлуджа (СНИМКИ)

Поводът бе 129-та годишнина от началото на организираното социалистическо движение

Лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов честити предстоящия празник  на всички членове и симпатизанти на БСП. На тази дата преди 129 години се поставя началото на организираното социалистическо движение в България, припомни той. По този повод заедно с народния представител Георги Търновалийски положиха венец и цветя на паметника на учредителите на социалистическата партия.

„Бузлуджа е символ на нашата партия. Бузлуджа е нашето минало и нашето бъдеще. Тук са корените ни и оттук започват мечтите ни за по-добър и по-справедлив свят“, каза Георги Гергов.

„Длъжни сме пред тях със същата искреност, воля и  честност да намерим пътя и продължим напред. Да  търсим измерението на социалистическите идеи, да търсим модерните леви решения в днешните условия“, добави лидерът на градската и областна организации на социалистите.

Той изрази съжаление, че Историческа поляна няма да събере социалистите от цялата страна, но вярва, че енергията на празника е в сърцето на всеки редови социалист.

„Догодина отново ще бъдем заедно“ – уверено заяви председателят на ГС на БСП – Пловдив и посочи: „Защото БСП е сила, която може да устои на всичко“.

„Празникът е повод не само за поздравления, но и за политически решения, особено в контекста на турбулентната политическа обстановка“, смята председателят на Областния и Градски съвет на БСП Пловдив. По думите му БСП е призвана сега да изведе корабът на българската държава от плитчините на политическата и институционална криза.

„Нужно е общо мъдро решение на партията с ясни колективни послания и единна воля. Сега е времето на разума в политиката. И в това е силата на БСП!“, заяви Георги Гергов.

Подобни статии

Top