Георги Глушков бе на премиерата на „Царицата на баскетбола“ (СНИМКИ)

Валя Балканска изви глас в чест на легендата Пенка Стоянова в Първо студио на Радио Пловдив

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков и генералният мениджър на федерацията Елеонора Рангелова уважиха премиерата на биографичната книга на легендата на родния баскетбол Пенка Стоянова. Представянето на „Царицата на баскетбола“ се състоя днес в Културния център на Радио Пловдив.

Великият глас на Родопите Валя Балканска също уважи представянето на книгата на една от най-успешните български баскетболистки.

Пенка Стоянова и пловдивският спортен журналист Диян Никифоров са обединили труда си в книгата, събрала невероятния живот на една от най-титулуваните ни баскетболистки.

Пенка Стоянова е капитан на националния отбор, с който печели бронзов медал от олимпийските игри в Монреал 1976 г. и сребро от Москва 1980 г. Играла е на осем европейски първенства, като има сребро във Варна 1972 г. и бронз в Клермон Феран 1976 г. Три пъти е включвана в сборен отбор на Европа. Има три шампионски титли с пловдивския Марица (1971, 1973, 1974 г.) и е двукратна финалистка за европейската купа „Ронкети“. В края на спортната си кариера тя играе в Италия.

Top