Георги Кабаков остава в Първа категория в листата на УЕФА - DC news

Георги Кабаков остава в Първа категория в листата на УЕФА

Очакванията пловдивчанинът да бъде повишен в катерория „Елит“ засега не се сбъднаха

Съдия номер 1 по футбол на България Георги Кабаков остава в Категория 1 на листата на УЕФА за втората част от сезон 2020/2021. Очакванията бяха, че името на пловдивчанина може да бъде разгледано за евентуално повишаване при най-добрите рефери в Европа.

Но само един арбитър от по-ниското ниво се изкачва в Категория Елит, където са най-добрите на Стария континент и това е германецът Тобиас Щийлер. По този начин Категория Елит на съдиите на УЕФА става от 28 души, а не 30 каквито предположения имаше.

Щийлер беше един от арбитрите в Категория 1, които имаха най-много мачове на европейско ниво през есента. Заедно с него по три мача в Шампионската лига имат Давиде Маса (Италия), Андреас Екберг (Швеция) и Сердар Гьозюбююк (Нидерландия). Изборът обаче е паднал върху германския съдия.

Останалите български рефери запазват местата си. Номер 2 в ранглистата на българите остава Ивайло Стоянов, който е сред най-високо котираните в Категория 2. В същата листа е и Волен Чинков. В Категория 3 остават Никола Попов, Драгомир Драганов и Георги Давидов, който сега влиза в списъка на УЕФА и тепърва ще очаква своя дебют на международната сцена.

При дамите най-висок ранкинг има Християна Гутева. Русокосата хубавица се изкачи от 2-а в 1-а категория. Галя Ечева остава във втора. Ново име има и от България- това е Кристина Георгиева, която влиза в Категория 3. Там остава Димитрина Милкова.

Подобни статии

Top