Георги Кабаков ще ръководи втората среща на Италия в квалификациите - DC news

Георги Кабаков ще ръководи втората среща на Италия в квалификациите

Европейският шаммпион гостува на Малта в неделя на стадион „Тал Али“

Най-добрият български съдия Георги Кабаков получи поредно престижно назначение. Сега Съдийската комисия на УЕФА му повери втората среща от започналите вчера квалификации на действащия европейски шампион Италия. Пловдивчанинът ще ръководи срещата от Група „С“ между Малта и Италия, която ще се играе на 26-и март (неделя) от 21.45 часа на стадион „Та’Али“ на Рицарския остров.

Помощници на Кабаков ще бъдат Мартин Маргаритов и Диян Вълков, които са традиционната част от екипа на съдия номер 1 у нас. Четвърти съдия е Никола Попов. ВАР-арбитър ще бъде Кристиян Дингерт (Германия), а асистент-ВАР (отговарящ за системата за видеоповноренията) отново е българин – Драгомир Драганов от Варна.

Бившият топ-арбитър на Сърбия Милорад Мажич ще бъде съдийски наблюдател, а делегат на УЕФА е Тормод Ларсен от Норвегия.

Италианците снощи започнаха квалификациите с домакинско поражение от Англия – 1:2, а Малта отстъпи със същия резултат като гост на Република Северна Македония. Петият отбор в тази група е Украйна.

За 37-годишният съдия това назначение идва като продължение на общо четирите мача, които има през този сезон в същинската фаза на клубни турнири – два в групите на Лига Европа, един в елиминациите и един в групите на Лигата на Конференциите. Отделно има и три от квалификациите в клубните турнири преди групова фаза.

Подобни статии

Top