Георги Марков представя книгата си „Феноменът Виктор Орбан“ в Пловдив

Народният представител разкрива своя детайлен поглед към политиката на Виктор Орбан

Георги Марков представя книгата си „Феноменът Виктор Орбан“ в Регионалния исторически музей – Пловдив. Представянето ѝ е тази вечер, 5 февруари, от 18:00 часа, в зала „Съединение“ на пл. „Съединение“ в Пловдив. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. Входът е свободен.

Народният представител и бивш конституционен съдия Георги Марков разкрива своя детайлен поглед към политиката на Виктор Орбан в книгата си „Феноменът Виктор Орбан“. В нея Марков изразява подкрепата си към позициите на министър-председателя на Унгария Орбан спрямо исляма, миграцията, бъдещето на Европейския съюз.

„Виктор Орбан е човекът, който през 1989 г. публично призова съветските танкове да напуснат Унгария. Днес той е човекът, изградил ограда на границата срещу ислямизацията на Европа. В Европейския съюз няма друг държавник, който да е с ярко антикомунистическо минало и да е ярък защитник на християнска Европа“, пише авторът на книгата.

Георги Марков допълва, че Орбан е направил чудеса в социалната политика. „Намали с 25% режийните за гражданите; даде 33 000 евро за трето дете и 6 години отпуск по майчинство. Страната се сдоби с 1 милион нови унгарски граждани и той я направи едно от най-сигурните места за живеене в Европа. Постигна невероятен ръст в икономиката и проведе изключителна политика в областта на спорта, както и за приобщаването на петте милиона унгарци, които живеят зад граница“, подчертава Марков.

В книгата си той изразява възхищение към това, което Орбан определя като нелиберална християнска демокрация. Обръща внимание и на конфликта му с Джордж Сорос и противопоставянето му на европейски лидери като Ангела Меркел, Жан-Клод Юнкер, Еманюел Макрон.

„При Виктор Орбан Унгария няма шеф“, категоричен е Георги Марков.

Книгата „Феноменът Виктор Орбан“ е интересна, както за изкушените от политиката, така и за любителите на стойностните четива.

Подобни статии

Top