Георги от Сопот, който едва не уби съседа си Стоян, остава зад решетките

Георги Н. нападнал комшията си с брадва и нож

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 47-годишния Георги Н. от Сопот, който се опита да убие приятеля си от детинство на 9 март. Той е обвинен в опит за убийство, съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд под тепетата.

Мъж се опита да убие приятеля си от детинство в Сопот

На 9.03.2019 г., през деня, пред кафене в Сопот, Георги нападнал с брадва 51-годишния си съсед Стоян. Двамата били приятели от детинство, но напоследък имали обтегнати отношения. Георги му нанесъл удари с тъпото на брадвата по главата, а след това го намушкал с нож пред очите на няколко свидетели. Те извикали полиция и Бърза помощ. Пострадалият бил настанен в УМБАЛ „Св. Георги“.

Апелативните магистрати са приели, че има обосновано предположение, че задържаният е съпричастен към извършване на престъплението, в което е обвинен. Съдът е намерил, че правната квалификация „опит за убийство“, която е била оспорена от защитата, е правилна, тъй като поведението на подсъдимия не е предизвикано от внезапно възникване на ситуация. То е било предварително обмислено, тъй като той се е снабдил с брадва и нож.

По разказите на свидетели Георги Н. е продължил да нанася удари на пострадалия с брадва, а след това с нож.

Апелативните съдии считат, че на този етап на досъдебното производство, не може да се обоснове извод, че Георги Н. е искал да сплаши пострадалия с нанасяне на средни телесни повреди.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Подобни статии

Top