Георги от Сопот, който едва не закла съседа си Стоян, отива на съд

Удрял го с брадва и нож

47-годишният Георги Н., който едва не закла 51-годишния си съсед Стоян Б., сяда на подсъдимата скамейка. Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо мъжа за това, че на 9.03.2019 г., в гр. Сопот  е направил опит умишлено да умъртви комшията си.

Георги и пострадалият Стоян живеели къща до къща в  Сопот. Те редовно посещавали едно и също заведение, където след употреба на алкохол се стигало да разправии между двамата. Понякога Стоян Б., когато имал повече пари, черпел Георги Н. с ракия и цигари.

Мъж се опита да убие приятеля си от детинство в Сопот

На 5 март 2019 г. двамата отново отишли в заведението, като между тях възникнал скандал и Стоян ударил с ръка по врата Георги. Той паднал на пода и си ударил носа. През следващите дни обаче, между двамата нямало конфликти.

На 9 март 2019 г. Георги се напил в дома си и под влиянието на алкохола решил, че трябва да отмъсти на комшията си за нанесения му удар. Той взел от жилището си малка брадва с дървена дръжка и нож с 16-сантиметрово острие, които скрил в дрехите си. После отишъл в заведението, където вече бил Стоян. Георги се приближил до него с думите: „Аз казах ли ти?“, след което го ударил по главата с брадвата и извикал: „Ще те убия!“.

От ударите с острието на брадвата Стоян получил счупвания на черепа и главата му се обляла в кръв, но успял да стане от масата и хванал ръцете на обвиняемия, който отново замахвал към него. Двамата започнали да се блъскат и дърпат в пространството между масите, като в един момент обвиняемият извадил ножа от дрехите си. Той започнал да замахва към Стоян и го намшукал в гърдите. По-възрастният мъж загубил равновесие и паднал на пода. Георги се навел над съседа си и го намушкал още веднъж вляво в гърдите. Стоян успял да се изправи на крака, като ножът останал забит в гърдите му. Той го извадил от тялото си и го изхвърлил в храстите до заведението.

След това двамата продължили да се блъскат и дърпат, като в този момент се намесил управителя на заведението, извикан по телефона. Той предупредил Георги да остави брадвата. Преди това никой от останалите присъстващи не направил опит да преустанови инцидента, а в заведението имало няколко клиенти.

На място пристигнали полицаи и медицински екип. Стоян Б. бил откаран в болницата, където  обработили  раните му, а по-късно е претърпял черепно-мозъчна операция. Според съдебномедицинската експертиза контузията на мозъка е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота.

Георги е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Георги от Сопот, който едва не уби съседа си Стоян, остава зад решетките

Подобни статии

Top